Nya HBO MAX serier och filmer som kommer under 2022

Förbi | februari 27, 2022

HBO MAX laddar upp med att släppa fler serier än nånsin. Vi har listat de största titlarna som nu finns att läsa om på Streamingtjänstens hemsida.

Streama House of the Dragon 

Troligen House of dragen vara den serie som får tittarna att signa up sig för ett abonnemang av HBO MAX och streama serien.

Streama House of dragen gratis genom att signa upp dig 12 månader på HBO.

Det råder inga tvivel om att Game of Thrones-spinoffen House of the Dragon är en av årets mest emotsedda produktioner. Om den kommer att summeras som en av de bästa serierna på HBO 2022 återstår ännu att se, men spännande blir det. Den storslagna fantasysagan utspelar sig den här gången etthundra år innan händelserna i Game of Thrones och kretsar kring ett fullskaligt inbördeskrig innanför Targaryens hus.

The Gilded Age

Skaparen av Downton AbbeyJulian Fellowes, är tillbaka med ännu ett kostymdrama. Denna gången har han visserligen bytt ut England mot den sena 1800-talets New York, men resultatet är precis lika lysande. Under USA:s industrialisering får vi följa överklassen och dess tjänstefolk när det traditionella och moderna krockar och intrigerna är många.

Är du ett fan av Downton Abbey är chanserna goda att du även uppskattar The Gilded Age.

Icahn: The Restless Billionaire

The HBO original documentary #IcahnHBO offers unprecedented access to the the provocative, straight-talking billionaire financier, Carl Icahn. Premieres February 15 at 9pm on HBO Max.

euphoria: rue and jules at the train station | hbo replay

Euphoria Säsong 2 kommer på Hbo under 2022.

THE NORTHMAN – Official Trailer – In Theaters April 22

Filmen handlar om en vikingaprins på 900-talets Island som ska hämnas sin mördade far.

Filmen är skriven av den isländske författaren Sigurjón Birgir Sigurdsson och ska regisseras av Robert Eggers som gjort grymma filmer som The Witch samt The Lighthouse.

Varför Lanserades HBO MAX?

Efter att HBO Max lanserades i Sverige hösten 2021, så har streamingtjänsten ökat explosionsartat i popularitet. Det är inte så konstigt med tanke på det lukrativa erbjudande som tjänsten erbjöd sina nya kunder och att utbudet har blivit betydligt mer imponerande efter övergången från HBO Nordic. En av de främsta nackdelarna med HBO Nordic var att det kunde dröja rejält länge innan HBO Max originalproduktioner landade på tjänsten.

  • Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (någon gång 2022) – dokumentär miniserie om Los Angeles Lakers storhetstid.
  • We Own This City (någon gång 2022) – serie om upploppen i Baltimore 2015.
  • Pretty Little Liars: Original Sin (någon gång 2022) – spinoff till Pretty Little Liars.
  • Julia (någon gång 2022) – serie om tv-kocken Julia Child.
  • Gremlins: Secrets of the Mogwai (någon gång 2022) – klassiska Gremlins blir till ett animerat äventyr för barn.

Vad kan vi vänta oss från HBO Max 2022?

Baserat på de ovan listade serierna kan vi fortsatt vänta oss serier av högsta kvalitet från HBO Max framöver. En av de stora skillnaderna mellan HBO Nordic och HBO Max är dock att det bredare utbudet som kommer med HBO Max är tänkt att nå ut till en betydligt större målgrupp.

I praktiken kommer det innebära att vi får ta del av produktioner inom fler genrer, och de har även utlovat en fortsatt större satsning på sådant som reality.

Varför bytte HBO Nordic namn till HBO MAX?

År 2012 lanserades HBO Nordic, en streamingtjänst med dragplåster som Game of ThronesTrue BloodEntourage och Six Feet Under, för att inte nämna det efterlängtade specialavsnittet av Vänner, Friends: The Reunion.

Nu ska streamingtjänsten byta namn och plattform för att använda den globala platformen som går under HBO MAX och inkluderar även Warner studio. HBO Max ägs av Warner Media och kommer att innehålla underhållning från bland annat från Warner Bros., HBO, DC och Cartoon Network, samt originalproduktioner från Max Originals. Det blir första gången dessa varumärken samlas på en och samma streamingtjänst.