Allt om Storytel tjänsten: Prova Storytel gratis utan kostnad i 30 dagar

Som experter av att hitta och dela olika rabattkoder och prova på erbjudanden, så har vi nedan listat alla vi kan om Storytel när det kommer till just gratis perioder.


Prova Storytel gratis utan kostnad i 30 dagar

✅ Obegränsad tillgång till ljudböcker & e-böcker
✅ 30 dagar gratis provperiod
✅ Ingen bindningstid

  • Missa inte Storytel Blackfriday erbjudande
50 % rabatt på ljudböcker= Storytel gratis 2 månader

Storytel ger 50 % rabatt på ljudböcker under Blackfriday = Storytel gratis 2 månader

Njut av 800 000+ stories.
Just nu: 50 % rabatt i 4 månader.
Avsluta när du vill.

Vad är Storytel och vad erbjuder de?

Du känner troligen till Storytel redan men det är en prenumerationstjänst som erbjuder tillgång till bland annat engelsk- och svenskspråkiga ljudböcker, e-böcker för användning i farten med deras app som finns i Google Playstore eller Apple App Store. Vad är det som gör Storytel unikt? De har exklusiva rättigheter till vissa titlar som du inte hittar någon annanstans samt publicerar egna verk spännande nyheter varje månad. Storytel grundades redan 2005 (fast under namnet Bokilur). Storytel är dessutom den enda appen som fungerar på Windows Phone i skrivande stund. Möjlighet finns nu även att lägga till Storytel direkt i bilens app om de använder Google.

Vilka paket finns att välja från Storytel

Vilket storytel paket passar dig bäst ?

Vi har även listat vanliga frågor kring storytel och vissa funktioner som användarna ofta har frågor kring.

Vad är Storytel Kids Mode

Kids mode är en funktion i Storytel-appen som gör så att bara barnböcker visas. Funktionen fungerar som ett filter, så att barn kan utforska Storytel i en trygg och säker miljö.

Hur aktiverar jag Kids mode?

1. Gå till Profil på den enhet där du vill aktivera Kids mode.

2. Tryck på Inställningar (kugghjulet) och aktivera Kids Mode genom att dra reglaget åt höger.

3. Välj en PIN-kod. Koden använder du när du vill växla från Kids mode till den vanliga vyn. Appen låser sig i barnvänligt läge tills du slår in koden.

När du har Kids mode aktiverat syns bara de titlar som har sparats ner från kategorin Barn. I fliken Boktips baseras tipsen på det innehåll som har använts i Kids mode.

Jag har glömt min PIN-kod. Hur gör jag?

Om du har glömt din PIN-kod tar du bort Storytel-appen och installerar den på nytt. Du får sedan välja en ny PIN-kod nästa gång du aktiverar Kids mode.

Kan jag använda Storytel utomlands?

Ska du ut och resa? Ta med dig Storytel! Du kan lyssna och läsa även när du är utomlands, men tänk på att allt innehåll kanske inte finns tillgängligt i alla länder.

Spara ljudböcker i offline-läge

Det är viktigt att du sparar ner ljudböckerna i offline-läge så att du kan lyssna utan internetuppkoppling. Du kan spara hur många ljud- och e-böcker i du vill! Hur många böcker du kan ha i offline-läge beror på hur mycket ledigt internminne du har i din mobil eller surfplatta.*

Tänk på att:

  • Se till så att böckerna är nedladdade till 100 % innan du reser för att undvika att appen använder internet när du lyssnar.
  • Stänga av roaming för datatrafik och automatiska uppdateringar. Då undviker du att  appen kopplar upp av misstag vilket kan kosta pengar beroende på var du befinner dig.

Så här stänger du av roaming för iOS:
Inställningar →  Mobilnät → Alternativ för mobildata → Data-roaming (dra reglaget till vänster)

Så här stänger du av roaming för Android:
Inställningar → Mobila nätverksinställningar (det kan variera mellan modeller).

Finns det alternativ till Storytel i Sverige om man vill lyssna på ljudbok?

När det kommer till ljudböcker har vi just nu 3 starka aktörer på marknaden som slåss om de svenska kunderna. Man kan absolut se att de tagit inspiration från varandra i både utesende, funktion och innehåll. Utöver Storytel är det Bookbeat, Nexstory och kanske adlibris som uppstickare på en fjärdeplats.