Gratis ljudböcker (prova på)

Gratis ljudböcker i minst 14 dagar

Alla ljudboksappar vi skriver om här på sajten är gratis att prova på i minst 14 dagar. Det är precis som det låter och innebär att du under två veckor lyssnar på gratis ljudböcker. Det är också ett bra sätt att testa de olika apparna för att själv bilda dig en egen uppfattning om vilken app som är bäst. Du kan lyssna på böcker helt kostnadsfritt under provperioden men du behöver säga upp abbonemanget i tid för att inte debiteras för nästa månad innan de 14 dagarna är över. Under vissa perioder kan provperioden hos olika appar vara ännu längre. Exempelvis erbjuder de ibland 30 respektive 45 dagar gratis. Ibland erbjuder det även 1 eller 2 månader gratis i samband med att man tecknar abonnemang eller köper högtalare. Samma sak gäller streaming tjänster av film och serier vid köpa av Chromcast.

Lyssna på ljudböcker i mobilen

Intresset för att lyssna på ljudböcker har ökat kraftigt på senare år. Samtidigt har det skett en förändring i hur vi lyssnar på ljudböcker. Tack vare ny teknik och snabbare Internetuppkopplingar har det börjat dyka upp fler och fler appar för ljudböcker. Fördelen med ljudboksappar är att vi slipper krångla med CD-skivor och vi kan lyssna på vår ljudbok när vi vill – så länge vi har mobilen med oss. En annan skillnad jämfört med ljudböcker på CD-skiva är att vi betalar för ett ljudboksabonnemang när vi lyssnar på ljudböcker via en app. För en fast summa per månad kan vi lyssna på hur många ljudböcker vi vill.

Men när utbudet av appar blir för stort är det svårt att veta vilken app man ska välja och vi ställs inför en fråga. Vilken ljudbokstjänst är bäst egentligen? Ljudboksappar.se samlar ihop information om svenska ljudboksappar så du kan avgöra vilken app som är bäst för dig. Här kan du se vad apparna kostar, hur deras gränssnitt ser ut, få svar på vanliga frågor och mycket mer. På detta sätt kan du hitta den bästa ljudbokstjänsten för dina behov. Du hittar även kampanjkoder och erbjudanden från de olika apparna på vår sajt.

Här är alla apparna

Alla apparna låter dig prova deras tjänster i minst 14 dagar utan kostnad. Då får du tillgång till hela deras utbud av ljudböcker. 

Nextory

Nextory är en utvecklad ljudboks app i norden  som har 3 olika nivåer på sina abonnemang för ljudböcker. Det är den billigaste av alla apparna om man väljer silverabonnemanget. Det kostar endast 139 kronor per månad. Prova Nextory gratis.

Pris: från 139 kr / mån.

 
 
BookBeat

BookBeat ägs av Bonnier och erbjuder obegränsat lyssnande till en fast månadskostnad. BookBeat har höga mål – de vill skapa den allra bästa appen för ljudböcker. Det ska bli spännande att se om de lyckas med det. Prova Bookbeat gratis.

Pris: 149 kr / mån.

 
Storytel

Storytel är den äldsta appen i gänget och grundades redan 2005 (fast under namnet Bokilur). Här får du ett brett utbud av både ljudböcker och e-böcker. Storytel är dessutom den enda appen som fungerar på Windows Phone. Storytel kam man prova 14 dagar gratis.

Pris: 169 kr / mån.