Glittrigt musikaläventyr väntar i Disneys ”Önskan”

Förbi | april 10, 2024

Disneys storsatsning ”Önskan” eller ”wish” finns att streama på Disney + från och med April månad.

Har du precis slutat nynna på ”Let it go” från ”Frost”? Oroa dig inte! Snart kommer Disneys nya storsatsning ”Önskan” att inta dina tankar med sina trallvänliga låtar och fängslande berättelse.

I ”Önskan” får vi följa sjuttonåriga Asha, som befinner sig i desperat behov av hjälp. Asha vänder sig mot den stjärnbeströdda himlen och gör en önskan på en fallande stjärna, vilket sätter igång en händelsekedja som förändrar allt.

Men Ashas önskan besvaras inte omedelbart. Istället får hon en kosmisk kraft i form av ett energiknippe vid namn Star, som visar sig vara mer av en utmaning än en lösning för Asha.

I filmen kan vi förvänta oss nyskriven musik från bland annat artisten Julia Michaels och roliga sidekicks, medan Disney för första gången på länge återvänder till en originalberättelse utan superhjältar eller animerade förlagor att luta sig mot.

Önskan recension - Bio.nu

Inspirationen bakom ”Önskan” kommer från Disneys hundraårsjubileum och vill visa hur önskningar kan förverkligas – även om det inte alltid går som planerat.

Ariana DeBose (känd från West Side Story) spelar huvudrollen, medan Chris Pine gestaltar den ondskefulla konungen.

Önskan - (DVD) - film
Trailer: Glittrigt musikaläventyr i Disneys "Önskan" | MovieZine

Bakom kulisserna står skaparna till ”Frost”, Jennifer Lee och Chris Buck, och med ”Önskan” vill de fortsätta trenden med Disneyprinsessor som tar egna initiativ och har tydliga mål. Regissören Chris Buck föredrar att kalla dem för ”Disneyhjältinnor” snarare än prinsessor, vilket speglas i Asha och andra karaktärers handlingar och ambitioner.

Kan ”Önskan” nå samma enorma framgång som ”Frost”? Svaret på den frågan får vi vänta och se!


Frozen 3, 2025?

2025 kommer Frozen i en annan skepnad….