Allt om Fotbolls EM (matchdagar och vart man kan streama matcherna)

Förbi | maj 21, 2021

UEFA EURO 2021

EURO2020 spelas i sommar 2021 och en ny fotbollsfest väntar. På C More kan du följa Sverige och övriga landslag i sommarens Fotbolls-EM som startar 11 juni.

Streama fotbolls EM på CMORE

De två bästa lagen ifrån varje grupp, samt de fyra bästa treorna, går sedan vidare till EM-slutspelet. Söndagen den 11 juli avgörs den stora finalen på Wembley Arena i London. I vårat spelschema nedan listar vi samtliga matcher som äger rum under turneringen, tillsammans med information om vilka kanaler som visar dessa möten under Fotbolls EM 2021.

Sverige i Spelar Grupp E

Spelschema Grupp E – EM 20218

Vilka datum spelar Sverige fotbolls EM?

Omgång 1

 • Måndag 14:e juni kl 18:00
  Polen – Slovakien (Sankt Petersburg)
 • Måndag 14:e juni kl 21:00
  Spanien – Sverige (Sevilla)

Omgång 2

 • Fredag 18:e juni kl 15:00
  Sverige – Slovakien (Sankt Petersburg)
 • Lördag 19:e juni kl 21:00
  Spanien – Polen (Sevilla)

Omgång 3

 • Onsdag 23:e juni kl 18:00
  Slovakien – Spanien (Sevilla)
 • Onsdag 23:e juni kl 18:00
  Sverige – Polen (Sankt Petersburg)

Grupp E i EM-slutspelet 2021

Gruppvinnaren kommer spela sin åttondelsfinal mot trean i grupp E, B, C eller D på Hampden Park i Glasgow den 29 juni. Grupptvåan spelar sin åttondelsfinal mot tvåan i grupp D på Parken i Köpenhamn den 28 juni. Tar sig även grupptrean vidare får man möta antingen vinnaren i grupp B eller C i Budapest eller Sevilla.

Här är datumen som gäller för de olika matcherna som spelas under turneringen:

 • Gruppspelsomgång 1: 11-15 juni
 • Gruppspelsomgång 2: 16-19 juni
 • Gruppspelsomgång 3: 20-23 juni
 • Åttondelsfinalerna: 26-29 juni
 • Kvartsfinalerna: 2-3 juli
 • Semifinalerna: 6-7 juli
 • EM-finalen: 11 juli

📆 Schemat för EM-gruppspelet

Under gruppspelet kommer det dagligen finnas upp till fyra spännande matcher att följa. I och med att alla lag ska hinna med tre matcher under gruppspelet och samtidigt få tid till återhämtning och resor mellan värdstäderna, är gruppspelet uppdelat i tre block, där lagen spelar en match i varje block. Samtliga lag spelar sina första EM-matcher mellan 11-15 juni, den andra matchen äger sedan rum mellan 16-19 juni och mellan datumen 20-23 juni får vi fram den slutliga ställningen i de åtta EM-grupperna.

Som mest spelas två matcher samtidigt, vilket gör att du kan följa näst intill hela mästerskapet i realtid. Som tur är kan du hänga med i resterande matcher via vår digitala liverapportering och på så sätt hålla koll på allt som sker i turneringen. 15:00, 18:00 och 21:00 i svensk tid är de avsparkstider som gäller under gruppspelet.

🏅 Schemat för EM-slutspelet

Lördagen den 26 juni inleds EM-slutspelet, där åttondelsfinalerna blir det första hindret för lagen. Dessa möten, där antalet lag ska minskas ner från 16 till 8, pågår mellan 26-29 juni och därefter vänta ett par dagars vila innan kvartsfinalerna tar vid den 2 och 3 juli. Här halveras lagen på nytt och det är de fyra segrarna här som vi sedan får följa under resterande del av turneringen.

De lag i fotbolls EM 2021 som går hela vägen till semifinal kommer spela hela sju matcher under turneringen, vilket är mer än dubbelt så många som lagen som elimineras under gruppspelet får spela. Semifinalerna avgörs den 6 och 7 juli i London.

Söndagen den 11 juli äger den stora EM-finalen rum, där guldmedaljen ska delas ut. I fotbolls EM spelas det ingen match om bronset, utan de två lag som förlorar sina semifinaler får automatiskt dela på medaljen.

Som du redan nu kan se i vårat spelschema ovan är det klart vilka olika motståndare som kommer att möta varandra i slutspelets första skede. Dock går det inte att helt och hållet utläsa vilka möjliga motståndare som kan vänta för lagen som hamnar på en tredjeplats i sina grupper. Grupptreornas motståndare i åttondelen avgörs inte av resultaten i EM utan det finns en, av Uefa framtagen, ”lottningsnyckel” på förhand med olika utfall beroende på vilka grupper de fyra (av totalt sex) treorna som går vidare kommer ifrån.

⚽ Lag och grupper i Fotbolls-EM 2021

Sammanlagt är det 24 lag som kommer att delta i mästerskapet. Dessa har lottats in i sex grupper om fyra lag, där alla möter varandra under gruppspelets gång. De två bästa lagen ur vardera grupp går sedan till slutspel tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.

Varje EM-grupp kommer att spela sitt gruppspel i två av värdstäderna, där nationerna som är med och arrangerar turneringen har fördelen att få spela sina matcher på hemmaplan. Här nedan kan du se vilka lag som spelar i de olika grupperna, samt vilka städer deras matcher äger rum i.

I de grupper där båda värdnationerna tog sig till EM hölls en lottning som avgjorde var mötet sinsemellan de två lagen ska äga rum. Till exempel får Danmark förmånen att möta Ryssland på Parken i Köpenhamn.