Fotbolls-VM 2022 i Qatar

Förbi | november 9, 2022

Fotbolls-VM 2022 i Qatar kommer garanterat att bli ett spännande evenemang. Med så många talangfulla lag som tävlar om titeln världsmästare är det ingen som kan gissa vem som kommer att vinna. En sak är dock säker – med så mycket dramatik och spänning kommer matcherna garanterat att bli tv som måste ses. Så oavsett om du hejar på ditt hemmalag eller bara hejar på den bästa möjliga fotbollsmatchen, se till att du tittar på fotbolls-VM 2022 i Qatar. Matcherna finns att strema på SVTplay och C More i Sverige.

Formatet för fotbolls VM i Qatar 2022 är oförändrat jämfört med de senaste turneringarna, med ett gruppspel följt av en utslagsrunda med 16 nationer. En stor förändring som kommer till Qatar är ett utökat fält med 32 lag, jämfört med 28 lag i både Brasilien 2014 och Ryssland 2018. Detta innebär att det kommer att spelas åtta fler matcher i Qatar 2022 än vid någon av de två senaste upplagorna av FIFA World Cup

Gruppindelning
Det finns åtta grupper i fotbolls-VM, som var och en består av fyra lag. Lagen i varje grupp spelar mot varandra en gång, och de två bästa lagen från varje grupp går vidare till utslagsrundan. Här är gruppindelningarna för fotbolls-VM 2022:

Grupp A: Qatar, Saudiarabien, Uruguay, Ryssland
Grupp B: Portugal, Spanien, Marocko, Iran
Grupp C: Frankrike, Australien, Peru, Danmark
Grupp D: Argentina, Island, Kroatien, Nigeria
Grupp E: Brasilien, Schweiz, Costa Rica, Serbien, Schweiz
Grupp F: Mexiko, Sydkorea, Sverige, Tyskland
Grupp G: Belgien, England, Tunisien*, Panama
Grupp H: Polen, Senegal, Colombia, Japan

Tidigare Kvalificering till VM
Kvalificering till VM 2022 i Qatar börjar i juni 2019, och värdlandet får en automatisk plats i turneringen. Totalt 32 lag kommer att tävla i VM 2022, varav 31 lag måste kvalificera sig via en process som inleddes i mars 2020. USA, Kanada och Mexiko ska vara medarrangörer av fotbolls-VM 2026, så de kommer automatiskt att kvalificera sig till den upplagan av turneringen också

OM FIFA World Cup:

FIFA World Cup är en internationell fotbollsturnering som äger rum vart fjärde år. Turneringen är den största i hela världen där lag från världen alla hör drabbar samman.

FIFA World Cup är en internationell föreningsfotbollstävling som spelas av de seniora herrlandslagen från medlemmarna i Fédération Internationale de Football Association (), som är sportens globala styrande organ. Mästerskapet har utdelats vart fjärde år sedan den första turneringen 1930, utom 1942 och 1946 då det inte hölls på grund av andra världskriget. Den nuvarande mästaren är Frankrike, som vann sin andra titel vid 2018 års turnering i Ryssland.

Att Streama matcherna på SVT play är gratis men vissa matcher streamnas på C more och i dera sport paket. signa upp dig nu för att inte missa matchen.

Att streama matcherna på SVT play är gratis men vissa matcher streamas på C More och i deras sport paket. signa upp dig nu för att inte missa matchen.

Mycket mer finns på Cmore: Streama FIFA Fotbolls-VM, Nattryttarna, Headhunters och mycket mer

Varva FIFA Fotbolls-VM med fartfyllda draman, rysliga deckare eller sport i världsklass. Med C More Plus får du tillgång till massor av sport samt hela vårt utbud av film, serier och barnunderhållning. Välj och vraka bland titlar som Nattryttarna, Headhunters, Beck, Yellowstone eller reality från hayu. Du kan även streama UEFA Champions League, LaLiga, Serie A, NBA eller några utav våra andra ligor. Missa inte att du dessutom kan se populära TV4-program utan reklam. Hos C More finns något för alla!