Filmrecension: Hunger Games-serien

Förbi | februari 14, 2024

Hunger Games-serien, nu kan du streama alla filmerna på Viaplay

Hunger Games-serien tar oss med på en omtumlande resa genom en dystopisk värld där överlevnad och uppror står i centrum. Genom fyra filmer utforskar vi en värld av politiskt förtryck, moraliska dilemman och hoppets kraft. Från den brutala starten i ”Hunger Games” till den episka avslutningen i ”Mockingjay – Del 2” får vi följa huvudpersonen Katniss Everdeen och hennes kamp mot det totalitära Capitol. Genom spännande actionsekvenser, starka karaktärer och djupa teman bjuder serien på en oförglömlig upplevelse. Filmerna är en av de mest lästa böckerna men än streamade bland ungdomar.

Streama hela Hunger Games-serien på Viaplay: Prova Viaplay gratis

Hunger Games (2012)

Handling: I ”Hunger Games” introduceras vi till en dystopisk värld där barn tvingas slåss till döden i en gladiatorliknande tävling som straff för en tidigare revolt. Vi följer Katniss Everdeen när hon frivilligt anmäler sig till spelen för att rädda sin lillasyster från att delta.

Recension: Den första filmen i serien fångar perfekt den kalla och råa atmosfären i Suzanne Collins romanvärld. Jennifer Lawrence imponerar som Katniss och tar oss med på en emotionell resa genom kampen för överlevnad och moraliskt dilemma. Med en spännande berättelse och välkoreograferade actionscener håller ”Hunger Games” oss fängslade från början till slut.

Streama här: Streama Hunger Games (2012)

The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Handling: I uppföljaren ”Catching Fire” återvänder Katniss och Peeta till arenan för att möta ännu större utmaningar och faror. Samtidigt växer rebellrörelsen mot det totalitära Capitol.

Recension: ”Catching Fire” tar serien till nya höjder med intensivare action och djupare utforskning av politiska och moraliska teman. Karaktärsutvecklingen är mer nyanserad och vi får en mer inblick i det komplexa samhället. Francis Lawrence lyckas balansera spänning och emotionell resonans på ett imponerande sätt.

Streama här: Streama The Hunger Games: Catching Fire (2013) här

The Hunger Games: Mockingjay – Del 1 (2014)

Handling: I den första delen av ”Mockingjay” befinner sig Katniss mitt i det fullskaliga upproret mot Capitol. Hon blir symbolen för rebellerna, även om hennes personliga kamp och förluster inte får glömmas bort.

Recension: Medan vissa kanske tycker att tempot i ”Mockingjay – Del 1” är något långsammare, är filmen ändå nödvändig för att bygga upp spänningen inför den avslutande handlingen. Den utforskar de politiska intrigerna och de mänskliga konsekvenserna av kriget på ett gripande sätt. Jennifer Lawrences prestation är återigen enastående och stöds av en stark ensemble.

Streama här: Streama The Hunger Games: Mockingjay – Del 1 (2014) här

The Hunger Games: Mockingjay – Del 2 (2015)

Handling: I den avslutande delen av serien konfronterar Katniss och rebellerna Capitol i en sista strid. Medan kriget når sin kulmen måste Katniss också konfrontera sina egna inre demoner och fatta avgörande beslut om sin framtid och frihet.

Recension: ”Mockingjay – Del 2” levererar en episk och tillfredsställande avslutning på serien. Regissören lyckas skapa en känslosam och actionfylld upplevelse som binder samman alla lösa trådar på ett tillfredsställande sätt. Filmen är en gripande hyllning till hopp, mod och kärlek i en värld av förtvivlan och förtryck.

Streama här: Streama The Hunger Games: Mockingjay – Del 2 (2015) (på Viaplay med senaste erbjudandet)

Sammanfattningsvis är Hunger Games-serien en otroligt engagerande och tankeväckande saga som lockar med sin starka berättelse, komplexa karaktärer och imponerande visuella effekter. För en oförglömlig resa genom en värld av överlevnad och uppror, bör dessa filmer inte missas.


The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023) Special Feature ‘Welcome Back to Panem’ Hur skapade Hunger Games, se trailer om vad som hände 64 år innan den första filmen.

Fördrar du Hunger Games-böckerna: En djupdykning i en dystopisk värld som ljudbok

Övergripande sammanfattning: Suzanne Collins ”Hunger Games”-trilogi tar oss med på en hjärtskärande resa genom Panems dystopiska samhälle, där ungdomar tvingas slåss till döden i en brutal tävling för underhållningens skull och för att hålla rebellerna i schack.

Hunger Games (2008)

Handling: I den första boken följer vi sextonåriga Katniss Everdeen som frivilligt anmäler sig till de årliga Hunger Games för att rädda sin lillasyster Primrose. I arenan möter hon både vänner och fiender och måste överleva till varje pris.

Recension: Suzanne Collins skapar en gripande berättelse som fångar läsaren från första sidan. ”Hunger Games” är fylld av spänning, drama och emotionell laddning. Det är en berättelse om överlevnad, vänskap och motstånd mot orättvisor som lämnar en djup effekt på läsaren.

Lyssna på ljudbok här: (Prova gratis 30-45 dagar) BookBeat, Nextory, Storytel

Catching Fire (2009)

Handling: I uppföljaren ”Catching Fire” får Katniss kämpa med konsekvenserna av hennes handlingar under Hunger Games. Samtidigt planerar Capitol en hämnd mot henne och rebellerna börjar organisera sig.

Recension: Collins fortsätter att leverera en fängslande berättelse med ”Catching Fire”. Boken är full av intriger, överraskningar och dramatiska vändningar som håller läsaren på kanten av sina säten. Karaktärsutvecklingen är djupgående och komplex, och tematiken om makt och motstånd fortsätter att utforskas på ett engagerande sätt.

Mockingjay (2010)

Handling: I den avslutande delen av trilogin är Panem i fullskaligt krig. Katniss blir den symbol som leder rebellerna mot Capitol, men hon kämpar också med sina egna demoner och moraliska dilemman.

Recension: ”Mockingjay” är en episk avslutning på serien som inte besviker. Collins tar läsarna med på en känslosam och actionfylld resa genom krigets fasor och de mänskliga kostnaderna för frihet. Det är en gripande och tankeväckande avslutning på en av de mest minnesvärda dystopiska berättelserna i modern tid.

Lyssna på ljudbok här: BookBeat, Nextory, Storytel

Sammanfattningsvis är Hunger Games-böckerna en oöverträffad resa genom en dystopisk värld av överlevnad, kärlek och motstånd. För den som föredrar att lyssna på böcker, erbjuder BookBeat, Nextory och Storytel möjligheten att fördjupa sig i dessa spännande berättelser.

Lyssna på hela Hunger Games-trilogin på din favorit ljudbokstjänst: Jämför de olika ljudboks tjänsterna Storytel VS NEXTORY VS Bookbeat, 30-60 dagar gratis