BookBeat lanserar ett nytt kunderbjudande

Förbi | maj 1, 2020

BookBeat uppdaterar sitt kunderbjudande och lanserar nya prisnivåer. Syftet är att skapa förutsättningar för fler att läsa och lyssna på böcker, samt att säkerställa långsiktigt hållbara ersättningsnivåer till förlag och författare. Användarna kan nu, baserat på hur mycket de lyssnar eller läser per månad, välja mellan BookBeat Basic, BookBeat Standard eller BookBeat Premium. Användarna kan sedan enkelt och flexibelt ändra paket om de börjar lyssna/läsa mer eller mindre. 

– BookBeat har varje dag sedan lanseringen 2016 analyserat hur användarna lyssnar på böcker och vi kan dra två slutsatser via vår data. Den ena är att det främst är storlyssnarna som konsumerar över hundra timmar per månad som drivit ned ersättningarna till förlag och författare från den här typen av tjänst vilket på sikt kan påverka utbudets kvalitet. Den andra är att prisnivåerna på tjänsterna upplevs höga för många som lyssnar lite mindre, särskilt i de yngre målgrupperna. Båda sakerna har vi skapat en lösning på i och med det nya kunderbjudandet, säger Niclas Sandin, VD på BookBeat

Nya paket erbjudanden på Bookbeat.

Användare på BookBeat kan nu välja mellan tre olika paket som bäst passar deras lyssning och läsning. Oavsett vilket paket de väljer får de tillgång till hela utbudet på över 100 000 e- och ljudböcker.

  • För den som lyssnar eller läser lite mindre introduceras BookBeat Basic, för 99 kronor per månad får användaren här läsa och lyssna på böcker i upp till 20 timmar per månad.
  • BookBeats nuvarande användare kommer övergå till BookBeat Standard som passar de flesta lyssnare eller läsare, för 149 kronor per månad får användaren här läsa och lyssna på böcker i upp till 100 timmar per månad.
  • För den som inte kan sluta lyssna eller läsa introduceras BookBeat Premium, för 199 kronor per månad får användaren här läsa och lyssna på böcker i obegränsat antal timmar per månad.

– Det nya kunderbjudandet, som BookBeat erbjudit en likvärdig variant av sedan ett år tillbaka i Tyskland, är mer rättvist. De som lyssnar över hundra timmar per månad får här betala lite mer, vilket skapar utrymme för att sänka priset för de som lyssnar lite mindre. Det säkerställer även att ersättningsnivåer till förlag och författare kan ligga kvar där de är idag även om användarna ökar sin lyssning. Vi är samtidigt övertygade om att vi med nya instegspriset kommer locka fler unga människor att läsa och lyssna på böcker, säger Niclas Sandin

Bookbeat, rabattkoder och erbjudande

Vanliga frågor och svar om BookBeat!

Hur fungerar Bookbeat provperioden?

Alla nya kunder får prova BookBeat Premium fritt i 2 veckor. Det är superenkelt att testa vår tjänst, det enda du behöver göra är att skapa ett konto här på vår webbplats och sedan ladda ner appen i din mobil eller surfplatta. Under provperioden kan du lyssna och läsa så mycket du vill och det finns gott om tid att utforska appen. Avslutar du din prenumeration under provperioden kostar det ingenting. Har du inte sagt upp din prenumeration senast sista dagen på din provperiod kommer vi automatiskt ta betalt för nästkommande månad. Du förbinder dig inte till något och kan när som helst säga upp din prenumeration. Om du säger upp prenumerationen under provperioden så förlorar du åtkomst till tjänsten. Så var säker på att du verkligen inte vill fortsätta använda BookBeat innan du säger upp din prenumeration.

Vad kostar BookBeat?

Efter din kostnadsfria provperiod med obegränsad lyssning och läsning övergår din prenumeration till den du valde när du skapade kontot. Du kan välja mellan tre olika paket och hitta det som passar bäst för dig. För 99 kr per månad kan du med vårt Basic-paket lyssna upp till 20 timmar i månaden. Med Standard för 149 kr/månad får du ända upp till 100 timmars lyssning och med Premium för 199 kr/mån får du tillgång till obegränsad lyssning och läsning. Du kan när som helst byta till något av våra andra paket. Oavsett vilket paket du väljer så kan du lägga till profiler för 49 kr/månad per användare.

Hur fungerar Bookbeat familjekonto?

Med familjekonto kan upp till fem personer skrivna på samma adress dela på samma BookBeat-konto. För varje profil du lägger till betalar du endast 49 kr extra per månad. För att komma igång med familjekonto loggar du in på ditt konto där du smidigt kan lägga till eller ta bort profiler. Så fort profilen är tillagd kan ni lyssna samtidigt och hela familjen kan spara sina egna böcker och se sin egen historik. Varje profil kan lyssna samma antal timmar som ingår i paketet.

Hur många kan lyssna samtidigt?

BookBeat är en personlig tjänst så det går bara att lyssna en person i taget. Däremot kan man enkelt lägga till upp till fyra extra profiler på samma konto om man är flera i familjen som vill lyssna samtidigt. Profiler kostar 49 kr/mån per användare.

Kan jag lyssna offline?

Det går hur bra som helst att lyssna och läsa bookbeat offline! Det enda du behöver göra är att ladda ner den bok du önskar när du har tillgång till internet. Det är främst utrymmet på din mobil eller surfplatta som sätter begränsningen för hur många nedladdade böcker du kan ha samtidigt.

Hur mycket kan varje profil lyssna?

Varje profil kan lyssna samma antal timmar som ingår i paketet. Om du t ex har BookBeat Standard så har varje profil 100 timmars lyssning.